Räk och melonceviche

Räk och melonceviche
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Räk och melonceviche

8 ingredienser

En enkel förrätt med räkor och melon. Gott!

VIGGO CAVLINGS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Ostron och tonfisk är gott. Fisk på det hela taget är fantastiskt. Kobebiff är också kul. Tryffel är sagolikt gott.

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Årstiderna.com + skaldjur och ekologiskt fiskad fisk.
− Flundra
ca 30:-
− Mangoldskott
ca 10:-
− Eko Potatis
ca 5:-
− Räkor
ca 10:-
− Persilja
ca 10:-
− Grön mögel + Get
ca 25:-
− Walnöt – kärnor
ca 10.-
− Spena
ca 10:-
− Ägg
ca 10:-
− Melon
ca 10:-
− Citronmeliss
ca 10:-
TOTAL: 140:-

Ingredienser

portioner
  • 12 räkor
  • 0,5 melon
  • 1 limefrukt
  • färsk basilika
  • olja
  • salt
  • peppar
  • Röd basilika, till garnering

Gör så här

  1. Skala räkor och skär i bitar.
  2. Skala och skär melonen i bitar.
  3. Lägg i bunke med limeskal och saften från 1 lime, hackad färsk basilika, olja, salt och peppar.
  4. Låt stå och lägg sedan upp i glas, garnera med röd basilika.