Rödspätterullader med överstesillansjovis

Lyxiga små förrätter
Foto: Niklas Bernstone
Christian Hellberg
Camilla Läckberg
Christian Hellberg
Camilla Läckberg

Rödspätterullader med överstesillansjovis

Av: Christian Hellberg, Camilla Läckberg

9 ingredienser

Den finaste sillen hos Fjällbackas numera nedlagda sillfabrik hette Överstesill, därav namnet på denna rätt. I brist på den använder vi vanlig ansjovis.

Citronconfiten håller sig i ca i månad i kylskåp

Ingredienser

portioner

Citronconfit:

  • 4 citroner
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk salt

Rullader:

  • 16 rödspättefiléer
  • 50 g ansjovis
  • 2 kvistar dill
  • 2 msk Citronconfit
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala citronerna. Koka skalet i ca 3 minuter, låt svalna.
  2. Skär skal och citronkött i mindre bitar. Blanda med socker och salt.
  3. Låt stå i kyl i 24 timmar. Mixa till en slät kräm.
  4. Lägg ut rödspättefiléerna.
  5. Hacka ansjovis och dill.
  6. Pensla filéerna med citronconfit.
  7. Blanda samman ansjovis och dill och fördela blandningen på rödspättefiléerna.
  8. Lägg två filéer ovanpå varandra och rulla ihop. Fäst med tandpetare, rullen ska se ut som en puck ungefär.
  9. Stek gyllene i smör på båda sidor. Salta och peppra. Var försiktig med saltet, ansjovisen är salt i sig.
  10. Servera nykokt potatis till.