Tomatsallad med riven rättika och marinerade äpplen

Tomatsallad med riven rättika och marinerade äpplen
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Tomatsallad med riven rättika och marinerade äpplen

4 ingredienser

En lätt rätt med tomat, rättika och äpplen som är marinerade. Krispig sallad!

JOSEFINE SUNDSTRÖMS KASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Indisk mat. Gräddig pasta. Alla passionsfrukts- efterrätter. Dessutom älskar jag att grilla!

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Något krämigt, kryddor och en massa frukt.
− Kalkonfilé ca 20:-
− Spaghetti ca 5:-
− Passionsfrukt, 2st ca 10:-
− Äpple ca 5:-
− Curry currypasta burk att dela på ca 15:-
− Lök ca 3:-
− Hasselnötter, påse ca 15:-
− Rättika ca 3:-
− Gräslök ca 5:-
− Sardell ca 15:-
− Choklad ca 15:-
TOTALT: 111:-

Ingredienser

portioner
  • 2 äpplen
  • 0,5 rättika
  • 2 tomater
  • 1 förp sardellfilé

Gör så här

  1. Skala och tärna äpplen.
  2. Lägg i skål med olja, salt och peppar.
  3. Skala och riv rättikan.
  4. Hacka salladslök och basilika.
  5. Skär tomat i bitar.
  6. Blanda allt.
  7. Häll på olja och lägg upp på serveringsfat.
  8. Lägg sardellerna fint ovanpå.
  9. Servera.