Skaldjursceviche

Skaldjursceviche
Foto: TV4

Skaldjursceviche

Av: Christine - Lund

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

Ceviche är en förrätt som härstammar från Latinamerika, smaksatt med lime, mango och chili. Servera i små glas på en buffé eller som förrätt.

Dryckestips
Comtes d`Isenbourg Gewürztraminer 2009, art. nr 2187, 107 kr.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

Ingredienser

portioner
  • 1 förp lyxräkor i lag, à ca 400 g
  • 1 förp kräftstjärt (à ca 400 g)
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 1 rödlök
  • 1 salladslök
  • 1 gurka
  • 1 mango
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 lime, färska
  • koriander
  • mangovinäger
  • 2 msk citronolja

Serveras med

  • jätteräka
  • Små brödskivor

Gör så här

  1. Skär alla grönsakerna i små tärningar.
  2. Låt skaldjuren rinna av.
  3. Blanda skaldjur och grönsaker.
  4. Droppa över en färskpressad lime.
  5. Strö över klippt koriander, hackad chili, vinäger och olja.
  6. Blanda försiktigt.
  7. Låt dra någon timme.
  8. Servera med en grillad scampi/jätteräka och eventuellt ett litet bröd till.
  9. Toppa med limeklyftor.