Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Skölj citronerna och finriv skalen från båda. Pressa ut juicen från citronerna och värm i kastrull på låg värme.
Separera äggen. Vispa ihop äggulorna med 1 dl socker och citronskalen. Vispa ihop äggvitan med 0,75 dl socker, blanda i sockret lite i taget.
Lägg gelatinbladen i citronjuicen och när de är helt smälta, ta kastrullen från plattan och låt svalna lite.
Vispa grädden lagom tjock. Blanda ner citronsaften i den vispade äggsmeten. Blanda ihop allt försiktigt med en slickepott i bunken med grädden. Lägg upp i portionsskålar och täck med plastfolie och ställ in i kylen minst två timmar.
Vispa grädden. Spritsa ut en liten klick i mitten och garnera med hallon runt om. Lägg på två stycken Toms orangestänger mot kanten på varje glas.