Tärna smöret och nyp ihop det med socker och mjöl. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop det till en deg. Plasta in och låt vila i kyl cirka 30 minuter.
Tryck ut degen i små pajformar och förgrädda på 200 grader, ca 10 minuter.
Fyllning
Vispa ihop citronsaft- och skal från två citroner med smör och socker i en kastrull. Låt koka upp. Vispa ihop saften från den tredje citronen med majsstärkelse och rör ner i citronkrämen.
Rör ned äggulorna och låt krämen sjuda på låg värme, rör om hela tiden tills krämen tjocknat. Låt svalna.
Maräng
Lägg äggvitan i en bunke. Koka upp strösocker och vatten till 121 grader. När sockret visar cirka 110 grader börjar du vispa äggvitan. Häll sedan i sockret i en tunn stråle medan du vispar och fortsätt vispa tills marängen är kall.
Hallonsås
Koka ihop frysta hallon med socker efter tycke och smak.
Montering
Häll den avsvalnade citronkrämen i pajskalen. Spritsa ut marängtoppar och bränn försiktigt med en brännare. Servera pajerna med hallonsåsen.