Rökt mozzarella från södra Italien. Perfekt att riva över pastarätter eller på pizzan.
Läs mer
Ingredienser
2 klyftor vitlök
1 gul lök
2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
1 krm chiliflakes
1 förp Zeta Mezze Maniche Casa Di Luca
1 Zeta Scamorza Rökt
0,5 dl färsk bladpersilja, finhackad
1 msk citron, saften
citronskal
1 dl pastavatten
flingsalt
svartpeppar, nymalen
Gör så här
Finhacka vitlök och lök. Fräs i en stor panna tillsammans med olivolja. Tillsätt chiliflakes och stek tills löken är mjuk och genomskinlig.
Koka upp vatten i en stor kastrull, tillsätt rikligt med salt. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skär Scamorza i mindre tärningar och finstrimla persilja.
Häll av pastavattnet, spara ca 1 dl.
Tillsätt Scamorza till den stekta löken, vänd runt tills den precis börjar smälta.
Tillsätt den nykokta pastan och blanda allt tillsammans med pastavatten till en krämig och trådig pasta, börja med ½ dl vatten och addera mer om det behövs. Tillsätt citronjuice, citronzest och persilja.
Smaka av med flingsalt och nymald svartpeppar. Ringla över lite extra olivolja och servera direkt.