Citrusmarinerad grillad marulk med potatis och rökt paprika

Citrusmarinerad grillad marulk med potatis och rökt paprika
Foto: TV4
Karin Andersson
Karin Andersson

Citrusmarinerad grillad marulk med potatis och rökt paprika

11 ingredienser

30 m

Marulk är en fantastisk god matfisk! I det här receptet blir fisken citrusmarinerad och grillad och serverad till ett foliepaket med potatis, paprika, vitlök och timjan.

Ingredienser

portioner
  • 600 g marulksfilé (gärna smal loin)
  • 1 citron
  • 1 apelsin
  • 2 msk olivolja
  • 800 g potatis
  • 2 röda paprikor
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 8 klyftor vitlök, med skal
  • 1 knippe färsk timjan
  • 100 g smör
  • aluminiumfolie
  • salt

Gör så här

  1. Skär marulken i tunna skivor, gärna 4 skivor per portion om marulken är smal.
  2. Riv skalet från citronen och apelsinen, blanda med olivoljan och marinera marulksskivorna under tiden du lagar foliepaketet med potatis och paprika.
  3. Dela potatisen i halvor, paprikorna i bitar, salta och vänd runt med paprikapulver.
  4. Fördela jämnt på 4 folieark.
  5. Toppa med 2 vitlöksklyftor med skal tillsammans med lite timjan och fördela smöret ovanpå.
  6. Gör foliepaket och lägg på grillen i 20-30 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  7. Grilla marulkskivorna 2-3 minuter på båda sidor och salta.
  8. Öppna upp foliepaketet och servera grönsakerna på en tallrik tillsammans med marulken.