Coconut bean curry med vitkål och morötter

koket.se
Coconut bean curry med vitkål och morötter
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Coconut bean curry med vitkål och morötter

17 ingredienser

40 m

Kryddig vegogryta med kikärter, massor av grönsaker, garam masala och kokosmjölk. Minst lika god i matlådan dagen efter!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök (stor)
  • 1 bit ingefära
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 morötter
  • 1 chilifrukt
  • 4 msk rapsolja
  • 4 tsk garam masala
  • 400 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 förp kikärtor [800 g]
  • 0,5 litet vitkålshuvud
  • 70 g spenat
  • salt
  • peppar

Servera med

  • naanbröd
  • gräslök (eller koriander)
  • limefrukt, i klyftor

Gör så här

  1. Skala vitlök, ingefära, morot och lök. Skiva lök, vitlök och chili, riv morot och ingefära.
  2. Ta en stor stekpanna och tillsätt oljan. Stek lök, morot, vitlök, ingefära och chili på medellåg värme i ungefär 15 minuter. De ska inte få massor med färg utan bara blir mjuka och goda. Tillsätt kryddan och stek i ytterligare 10 minuter.
  3. Tillsätt de krossade tomaterna samt kokosmjölken. Tillsätt ev. lite mer vatten. Tillsätt avrunna och sköljda kikärter. Låt det koka i ordentligt, kanske i sju minuter.
  4. Strimla vitkålen och tillsätt den till grytan, låt den koka i ca 1 minut och dra sedan grytan från plattan. Vänd då ned den färska spenaten!
  5. Salta ordentligt, servera med naanbröd, lime och hackade örter.