Cola-pulled pork i tortillabröd

Cola-pulled pork i tortillabröd
Foto: Tv4

Cola-pulled pork i tortillabröd

Av: Pontus

Från: Halv åtta hos mig

35 ingredienser

1 h 40 m

Cola-pulled pork i tortillabröd med picklad rödlök och baconaioli är svårslaget som huvudrätt när helgens middag står för dörren!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pulled pork

  • 800 g fläskytterfilé, skuren i mindre bitar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 3 msk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk salt
  • 1 msk soja
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 50 cl Coca-Cola

Picklad rödlök

  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättika, 12 %
  • 2 rödlök, tunt skurna

Baconaioli

  • 70 g bacon
  • 1 dl majonnäs
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tortillabröd

  • 25 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 dl vatten, kokhett

Guacamole

  • 2 avokador, mosade
  • 1 msk crème fraîche
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 krm salt
  • peppar (efter smak)
  • 1 tsk limejuice

Till servering

  • romansallad
  • rödkål, tunt skuren

Gör så här

Pulled pork

  1. Stek köttbitarna i oljan tills de får lite färg. Häll ner alla kryddor, sojan samt vitlöken och rör om.
  2. Häll över Coca colan och låt puttra tills det blivit en småkletig och trådig massa, det tar ungefär en timme. Glöm inte att röra om lite då och då.

Picklad rödlök

  1. Hetta upp vattnet, sockret och ättikan tillsammans tills sockret har smält. Skär löken och lägg i en glasburk med lock. Häll över vätskan och låt kallna.

Aioli

  1. Grädda baconskivorna i ugnen på 250 grader tills de blir rejält knapriga.
  2. Blanda majonnäsen med den pressade vitlöken, saltet samt vitpepparn. När baconet är klart, lägg på lite hushållspapper för avfettning och krossa sedan ner i röran.

Tortillabröd

  1. Skär smöret i kuber och kör med vetemjöl och salt i en matberedare ett par minuter tills du får en smulig blandning. Tillsätt vatten, lite åt gången, medans matberedaren blandar till en smidig smet.
  2. Dela degen i 4 jämna bollar och kavla ut bollarna. Grädda i en torr och medelvarm stekpanna tills bröden fått lite färg på båda sidorna.

Guacamole

  1. Mosa avokadon och blanda ner créme fraiche, pressad vitlök, salt, peppar och lime. Rör om och låt stå till sig.

Servering

  1. Ta ett tortillabröd och smörj på rikligt av aiolin, lägg sedan på romansallad, pulled pork och den rivna rödkålen. Vik ihop och servera med en klick guacamole vid sidan.