Fläskfilé

Fläskfilé är ett säkert kort till middag och ett ofta prisvärt kött. Bjud på fläskfilé med en god sås, en krämig gryta eller grillad fläskfilé så lämnar du ingen besviken! Här får du massor av tips och recept.

Grillad, helstekt eller som gryta -  här har vi samlat massor av härliga recept med fläskfilé och goda tillbehör som potatisgratäng, grönpepparsås eller portvinssås.

  • Beräkna ca 125 g per person.
  • Köper du putsad filé behöver inget skäras bort före tillagning. Då kan du beräkna ca 100 g per person.
  • Rekommenderad innertemperatur: 64-65 grader för medium och 70 grader för well done.
Kockarnas bästa recept på fläskfilé
Fläskfilé med äppelglaze och krämig potatissallad

Kockarnas bästa recept på fläskfilé

Fläskfilé är ett säkert kort - både till vardag och fest.

Vin till fläskfilé - 7 tips från redaktionen
Vintips till fläskfilé  - helstekt

Vin till fläskfilé - 7 tips från redaktionen

Här tipsar vi på redaktionen om några av våra favoritviner till just fläskfilé.

Grillad fläskytterfilé med örtsmör och ruccolasallad
Grillad fläskytterfilé med örtsmör och ruccolasallad Bong tot

Grillad fläskytterfilé med örtsmör och ruccolasallad

Sponsrat
Innertemperatur - fläskkött
Fläskfilé på sparrisbädd med gorgonzolasås

Innertemperatur - fläskkött

12 krämiga fläskfilégrytor
Krämig och het fläskfilégryta

12 krämiga fläskfilégrytor

Tips från redaktionen!

Populärt med fläskfilé

POPULÄRT
Krämig fläskfilégryta

Nya recept med fläskfilé

Bong’s dubbelmarinerade asiatiska fläskfilé
POPULÄRT
Krämig fläskfilégryta