Blanda vetemjöl, majsmjöl, bakpulver, salt, peppar, chilipulver, ingefära, kardemumma och nigellafrön. Rör sedan i brunt socker, chili, majskärnor, majspuré och 5 dl vatten rör till en jämn smet.
Smörj två ugnssäkra former (ca 20 x 20 cm, för 6 port).
Bre ut smeten i de smorda formerna och tillaga i ugnen 30-40 minuter. Skär brödet i rutor strax före servering.
Tomatrelish
Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs lök och vitlök i oljan i en kastrull utan att det tar färg, ca 2 min.
Skölj och kärna ur tomaterna. Skär dem i grova bitar.
Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
Tillsätt tomat och kryddorna kastrullen. Sjud såsen ca 15 min utan lock på medel-värme, tills tomaterna är mjuka.
Hacka och tillsätt persilja och basilika. Tillsätt limejuice. Låt såsen koka upp.