Crème brûlée med blodgrape

Crème brûlée med blodgrape
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Crème brûlée med blodgrape

8 ingredienser

Det är verkligen vackert med de röda blodgrapeklyftorna på den gula bruléen. Dessutom bryter smakerna fint.

Ingredienser

portioner
  • 2 blodgrapefrukter

Crème brûlée:

  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 2 msk strösocker
  • 6 äggulor
  • 0,5 dl rårörsocker till gratinering

Gör så här

  1. Crème brûlée: Värm ugnen till 175°. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde och socker i en kastrull tillsammans med vaniljfröna och stången. Ta sedan upp vaniljstången. Vispa äggulorna i en skål. Slå den heta gräddmjölken över äggen under vispning. Fördela äggsmeten i ugnssäkra portionsformar och ställ dem i en långpanna. Fyll långpannan med vatten så att det står två centimeter högt. Grädda i ca 20 minuter eller tills krämen stelnat. Låt svalna.
  2. Höj ugnsvärmen till 250° och grill. Skär bort ungefär 2 cm i ändarna på grapefrukterna. Skala med en vass kniv i tjocka skal, så att det vita följer med skalet. Skär till hinnfria klyftor genom att skära mellan hinnorna.
  3. Fördela grapefiléerna på bruléerna. Strö råsocker över och ställ i ugnen under grillen i två minuter eller tills sockret smält och blivit brunt och bubbligt. Servera omedelbart.