Crème brulée: Värm ugnen till 175°. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde och socker i en kastrull tillsammans med vaniljfröna och stången. Ta sedan upp vaniljstången. Vispa äggulorna i en skål. Slå den heta gräddmjölken över äggen under vispning. Fördela äggsmeten i ugnssäkra portionsformar och ställ dem i en långpanna. Fyll långpannan med vatten så att det står två centimeter högt. Grädda i ca 20 minuter eller tills krämen stelnat. Låt svalna.
Höj ugnsvärmen till 250° och grill. Dela persikorna och ta bort kärnorna. Skär i klyftor och lägg i en kastrull tillsammans med vin och kanel. Koka upp, sänk värmen och sjud under lock i 5 minuter. Låt persikorna kallna i lagen.
Strö råsocker över bruléerna och ställ i ugnen under grillen i två minuter eller tills sockret smält och blivit brunt och bubbligt. Servera omedelbart med persikorna.