Du kan förbereda créme brûléerna dagen före servering, förvara dem i kylen och sedan ta fram dem ett par timmar innan de ska ätas och bränna av dem. Crème brûlée ska aldrig serveras kylskåpskall.
Sätt ugnen på 90 grader varmluft (100 grader om du använder över- och undervärme) och ställ formarna du vill använda på en plåt.
Koka upp grädde, mjölk och vanilj.
Rör ihop äggulor och socker försiktigt utan att vispa. Häll gräddmjölken i ägg- och sockerblandningen medan du rör utan att vispa.
Fördela smeten i formarna och grädda i 30-45 minuter (beroende på hur stora formar du använder) tills crème brûléen är dallrig men inte rinnig. Låt svalna till rumstemperatur.
Strö över ett tunt lager råsocker och bränn av med en gasolbrännare.
Strö sedan på ytterligare ett lager socker och bränn av igen. Dubbelkaramelliseringen är nyckeln till ett riktigt knäckigt lock!