2 dl rabarber, hackad (som legat i socker över natten)
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg mjölk, grädde, stång och frön i en kastrull.
Koka upp snabbt och dra sedan bort från värmen. Smaken blir fylligare och bruléen blir krämigare av en snabb upphettning.
Separera gulan från vitan på äggen. Spara gärna vitan till t ex maränger eller frys in dem.
Vispa ihop äggulor och socker i en bunke. Vispa ner i kastrullen med gräddblandningen.
Låt rabarbern rinna av från vätskan som bildats under natten. Använd gärna en sil.
Lägg en klick rabarber i ugnssäkra portionsformar. Häll över gräddblandningen i formarna.
Ställ formarna i vattenbad i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen 20-40 minuter tills blandningen börjar stelna i mitten.
Ta ut formarna, sprid ut strösocker/råsocker över hela ytan på crème bruléen. Bränn sedan ytan med en brännare så sockret stelnar och får en fin guldbrun färg.