Koka sobanudlarna enligt instruktioner på förpackningen. Kyl av nudlarna i kallt vatten och ringla över lite olja så de inte klibbar ihop.
Skär tofun i mindre bitar och vänd i maizena. Stek eller fritera dem krispiga i matolja.
Stek svampen gyllenbrun och lägg alla ingredienser i en skål. Toppa med rostade sesamfrön, gona dare och sojapicklade ägg, som du finner recept på längre ner.
Goma dare
Blanda vatten, tahinipasta och mortlade sesamfrön till en sås.
Tillsätt sedan resterande ingredienser.
Sojapicklade ägg
Om du vill pickla fler ägg än vad du tänkt äta samma dag kan du göra marinad nummer 2 som är svagare. Om du tar upp äggen från den första marinaden men inte äter dem direkt, finns en risk att de torkar och inte blir så goda. I den andra marinaden kan de ligga 3-4 dagar.
Koka upp vatten och lägg i äggen, koka normalstora ägg 6,5 minut. Kyl i kallt vatten och skala äggen.
Blanda ihop mirin, soja och vatten till marinad nummer 1.
Lägg äggen i marinaden och låt marinera, helst 1 dygn. Äggen som inte äts upp läggs i marinad nummer 2.