Crudité med tunnbrödschips

koket.se
Crudité med tunnbrödschips

Crudité med tunnbrödschips

8 ingredienser

Crudité med hemgjorda tunnbrödschips och kronärtskocksröra. Ett perfekt snacks eller enklare rätt vid mingel med ett par trevliga drinkar.

Receptet är hämtat ur boken Dejlig: Att samlas kring mat från morgon till kväll
Dejlig_bok

Receptet är hämtat ur boken Dejlig: Att samlas kring mat från morgon till kväll

Läs mer

Se Rebecca Hübbe laga receptet

logo

Ingredienser

Röra

  • 1 burk kronärtskocka
  • 1 citron, saft och zest
  • 1 dl parmesanost, riven

Tunnbrödschips

  • 4 mjuka tunnbröd
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk ramslök (ramslökspulver)

Servering

  • 1 knippe rädisa
  • 2 snacksgurka

Gör så här

Röra

  1. Mixa kronärtskocka, citronzest, citronsaft och riven parmesanost till en röra. Ställ kallt!

Tunnbrödschips

  1. Sätt ugnen på 225 grader, ej varmluft.
  2. Ta fram en plåt och klä den med bakplåtspapper.
  3. Skär brödet i 5 cm långa strimlor.
  4. Blanda olivolja och ramslökspulver.
  5. Pensla ramslöksoljan på tunnbröden och grädda dem sedan i ugnen i ca 5 minuter, eller tills de är gyllene.

Servering

  1. Skölj grönsakerna och skär gurkorna på längden.
  2. Bred ut röran på ett fat och toppa med grönsakerna.