Sommarblommor till garnering (gärna koriander- och fläderblommor)
2 msk yuzu-kosho (asiatisk livsmedelsbutik)
Gör så här
Hiramasa
Blanda salt och vatten tills saltet är upplöst. Rimma fisken i 20 minuter. Ta upp, låt rinna av på papper och skiva i tunna skivor. Ställ kallt i kylskåp.
Tomater och tomatvatten
Koka upp vatten i en kastrull.
Gör ett litet snitt som precis går igenom skalet ovanpå på tomaterna.
Förbered isvatten i en stor skål.
Doppa hälften av tomaterna med en hålslev i kokvattnet cirka 20-30 sekunder tills skalet släpper. Kyl ner i isvattnet.
Skala tomaterna.
Finhacka hälften av tomaterna och låt rinna av i ett kaffefilter cirka 1,5 tim.
Blanda vattnet med flädersaft, citronsaft och salt.
Dela resterande tomater.
Korianderolja
Mixa koriander, babyspenat, olja och salt fint. Sila genom en duk eller kaffefilter.
Servering
Skiva rädisor tunt på mandolin och lägg i kallt vatten. Plocka korianderkrassen. Plocka blommorna.
Lägg 4-5 skivor hiramasa i djupa tallrikar. Pensla på lite yuzukoshu. Lägg på tomater, rädisor och korianderkrasse. Häll på cirka 1/2 dl tomatvatten och 2 tsk Korianderolja per portion. Garnera med blommor.