Sätt ugnen på 175 grader. Fördela 12 stycken cupcakesformar i en cupcakeplåt.
Sikta, vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en bunke.
Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt med elvisp, blanda därefter i oljan.
Blanda i hälften av dom torra ingredienserna tillsammans med hälften av filmjölken och blanda runt. Häll i resten och blanda till en slät och fin smet.
Fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
Topping
Vispa grädde, vaniljsocker och florsocker med elvisp. Tillsätt mascarponen och vispa till en fluffig konsistens.
Gör ett litet hål i mitten av varje cupcake med en kniv. Fyll varje hål med lite hallonsylt. Fyll en spritspåse med mascarponetopping. Spritsa topping på varje cupcake. Garnera med hallon och citronmeliss.