Currygryta med potatis, blomkål och linser

Currygryta med potatis, blomkål och linser
Foto: Ulrika Pousette
Hanna Olvenmark
Hanna Olvenmark

Currygryta med potatis, blomkål och linser

10 ingredienser

30 m

Smakrik och enkel currygryta med blomkål, potatis och linser.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk ingefära, riven och färsk
  • 1 msk curry, gul och torkad
  • 400 g blomkål [ca 0,5 stort huvud]
  • 500 g potatis
  • 1 l vatten
  • 3 dl linser, röda och torkade
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk fryst koriander

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint.
  2. Riv ingefäran.
  3. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och curry i olja på medelvärme i ett par minuter.
  4. Hacka blomkål och potatis i centimeterstora bitar och lägg i fräset. Rör runt.
  5. Tillsätt vatten, linser och buljong och låt koka i 15 minuter.
  6. Lägg i den frysta koriandern på slutet.
  7. Servera som den är eller mixa grovt med stavmixer för en lite krämigare gryta.