Öppen omelett med örter

Öppen omelett med örter
Foto: David Loftus
Danyel Couet KK 2023
Danyel Couet KK 2023

Öppen omelett med örter

12 ingredienser

Det här kallar jag fast food. Omelett är lika snabb att göra som den är god och har ordentlig smak av Provance. Var riktigt generös med örterna. /Danyel
Receptet är hämtat ur kokboken Mina smaker från Provence.

Bengt Frithiofssons dryckestips
Hofbräu Oktoberfestbier, art.nr 11298, 19,90 kr, 3 solar.

Läs mer om

Mina smaker från Provence

Ingredienser

portioner
  • 5 ägg
  • 2 msk grädde
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 msk olja
  • 2 tomater, i tunna skivor
  • 4 potatisar, kokta, i 1 cm breda skivor
  • 0,5 dl svarta oliver, urkärnade och halverade
  • 1 dl hård getost, riven
  • färska örter (efter säsong)
  • havssalt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Vispa ihop ägg och grädde i en bunke.
  3. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Blanda rödlök och vinäger i en skål.
  5. Hetta upp olja i en ugnsfast stekpanna, häll i äggsmeten och stek tills omeletten börjat bli fast.
  6. Lägg tomater, potatis, oliver och getost ovanpå omeletten, låt steka lite till.
  7. Lägg på rödlöken.
  8. Ställ stekpannan i ugnen, baka omeletten ca 5 minuter, tills äggsmeten stannat.
  9. Riv örter och ringla lite olivolja över omeletten.
  10. Toppa med salt och peppar.