Koka upp 1 liter vatten med ankbuljongfettet från de confiterade anklåren i en stor kastrull. När vattnet kokar tillsätter du linserna. Låt koka upp igen under lock och ställ sedan kastrullen åt sidan i ca 10 minuter eller tills linserna är mjuka. Häll av vätskan
Lägg anklåren i en form och stek i ugnen i ca 10 minuter tills skinnet är gyllene och krispigt.
Hetta upp olivolja i en kastrull. Stek lök och morot tills de fått färg. Tillsätt då blekselleri och vitlök och stek på. Tillsätt tomatpuré och spiskummin och stek ordentligt.
Därefter tillsätt lagerblad och vin. Låt sjuda under lock på svag värme ca 15 minuter.
Häll av grönsakerna från rödvinskoket och tillsätt grönsakerna till linserna.
Rör ner smör och hackad persilja i rödvinssåsen. Smaka av med salt och peppar.
Höj värmen på ugnen till 275 grader grillvärme och sätt in ankan i ytterligare ca 4 minuter.
Servera linserna tillsammans med ankan och rödvinssåsen.