Tagliatelle ai frutti di mare

Tagliatelle ai frutti di mare
Foto: Lina Eriksson

Tagliatelle ai frutti di mare

12 ingredienser

30 min

Mama Theresasordspråk: ”Chi dorme non piglia il pesce - Den som sover får ingen fisk”.

Vintips: Casal di Serra Verdicchio 2008. Artnr. 12419, 79 kr.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg hjärtmusslor
  • 6 tomater, i bitar
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackad
  • 2-3 msk extra virgin olivolja
  • 400 g tagliatelle
  • 200 g blandade skaldjur (t ex bläckfisk, räkor)
  • 2 krm peperoncini
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl persilja, hackad
  • 2 dl vitt vin
  • citron, till servering

Gör så här

  1. Gör rent musslorna, borsta och skrapa.
  2. Släng de som inte stänger sig när man knackar på dem och de som är trasiga.
  3. Skär tomaterna i mindre bitar.
  4. Skala och finhacka lök och vitlök.
  5. Stek tomat och lök i olja i en stor kastrull.
  6. Tillsätt musslorna. Sätt på ett lock och låt musslorna ånga ca 3-5 min tills de öppnat sig.
  7. Lägg musslorna och tomatsåsen åt sidan.
  8. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  9. Stek skaldjuren tillsammans med peperonicinon i olja ca 3 minuter.
  10. Tillsätt persilja och vin, låt koka ihop 1 minut.
  11. Vänd in pastan, musslorna och tomatsåsen.
  12. Servera rykande varmt med en citronklyfta.