Drömpaj med jordgubbar

Drömpaj med jordgubbar
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Drömpaj med jordgubbar

12 ingredienser

Ljuvlig mördegspaj med krämig mandelfyllning, chokladkräm och färska jordgubbar. 

Garneringstips: marinera jordgubbarna i en blandning av honung, hackade kardemummablad och mandelblomsblad.

Ingredienser

portioner10 - 14 bitar

Mördeg

  • 250 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver

Mandelfyllning

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl sötmandel, mald
  • 50 g smör

Chokladkräm

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad

Garnering

  • jordgubbar

Gör så här

  1. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till mördegen, gärna i en matberedare. Låt vila i kylen i minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen och klä en stor pajform eller två små.
  3. Vispa ägg och socker pösigt och rör i mandeln och smöret. Fördela fyllningen i formen och grädda pajen i ugnen i ca 20 minuter tills den blivit fast och har fått lite färg. Låt svalna.
  4. Koka upp grädden till chokladkrämen och stäng av plattan. Rör i chokladen och låt blandningen svalna lite. Bred krämen på pajen och ställ den i kylen i 1 timme.
  5. Toppa pajen med massor av skivade jordgubbar före servering.