4 dl mjölk (t ex soja-, mandel-, eller havremjölk)
1 dl rapsolja
Oreomousse
10 oreos
2 dl vegetabilisk grädde (t ex Alpro Airy & Creamy)
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Chokladbottnar
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och mjöla två springformar, 20 centimeter i diameter. Om du vill vara säker på att kakan inte fastnar – stoppa en rundel bakplåtspapper i bottnen.
Blanda vetemjöl, strösocker, bikarbonat, kakao, salt och vanilj- socker i en bunke.
Vispa ner mjölk och rapsolja med hjälp av en ballongvisp. När din smet är slät och fin utan klumpar fördelar du den i formarna och gräddar i 20–25 minuter. Den ska vara torr i mitten. Ta ut och låt svalna.
Oreomousse
Mixa kakorna i en matberedare eller krossa dem på valfritt sätt.
Vispa grädde, florsocker och vaniljsocker riktigt fluffigt. Vänd ner de mixade/krossade oreokakorna.
Lägg en chokladbotten på ett serveringsfat. Bred ut ett generöst lager oreomousse över. Lägg på nästa botten och fördela sedan resterande mousse runt om tårtan. Dekorera med extra oreokakor.