Den här veganfärslimpan ser brutalt köttig ut och är kul att bjuda hela tjocka släkten på. Sväng ihop en brunsås med havregrädde som bas, eller som här, en publikfriande kantarellsås.
Mixa havregryn och valnötter hyfsat fint i en matberedare. Kasta ner tofun i bitar och låt den dansa runt i mixern ett tag. Häll över i en bunke tillsammans med sojafärsen.
Hacka den gula löken och blanda ner tillsammans med sojasås, lite av ketchupen, senap, salvia, persilja, salt och svartpeppar. Se till att allt blandas väl. Ett tips är att använda händerna, det är både enklast och roligast.
Pressa ner smeten i en brödform. Om du vill ha en högre limpa är det bara att trycka ihop allt, den kommer inte att flyta ut i formen. Pensla limpan med resterande ketchup och baka sedan i 50 minuter.
Kantarellsås
Rensa kantarellerna och fräs dem sedan i en stekpanna tills de har släppt sin vätska.
Finhacka schalottenlökarna och vitlöksklyftan. Vänd ner tillsammans med smöret och låt fräsa med i någon minut.
Häll på vegangrädde och sojasås och låt koka in något.
Rör ner finhackad persilja och smaka av med salt och vitpeppar.
Servera kantarellsåsen till färslimpan. Andra goda tillbehör är hasselbackspotatis och gröna ärtor.