Charlotta Malhotras morotshalwa

Dröm dig bort med indisk hetta
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Charlotta Malhotra
Charlotta Malhotra

Charlotta Malhotras morotshalwa

Av: Charlotta Malhotra

Från: Efterlängtade efterrätter

7 ingredienser

Hos mina indiska släktingar blir jag ofta bjuden på halwa.

Tips!
Drick ett sött portvin eller ett kryddigt dessertvin till.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 dl cashewnötter
  • 0,5 dl russin
  • 2 msk matolja
  • 4 dl morot, grovrivna
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk malen kardemumma

Gör så här

  1. Bryn cashewnötter och russin i hälften av matoljan tills de fått lite färg.
  2. Ta upp och lägg i en skål.
  3. Fräs morötterna i resten av oljan på svag värme. Tillsätt vispgrädde, strösocker och kardemumma.
  4. Låt blandningen sjuda i cirka 10 minuter och blanda sedan ner russinen och cashewnötterna.
  5. Servera gärna med yoghurtglass.