Amerikanska blåbärsplättar

Amerikanska blåbärsplättar
Foto: Holger Edström
Eja Nilsson
Eja Nilsson

Amerikanska blåbärsplättar

Av: Eja Nilsson

Från: Sill, ägg och nubbe

12 ingredienser

Gör som i USA: servera en trave av blåbärsplättar till brunch.

Receptet räcker till cirka 10 plättar.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 3 msk smör, smält
  • 0,5 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl frysta blåbär, sockrade
  • smör, till stekning (eller margarin)

Servering

  • frysta blåbär (eller färska)
  • matyoghurt
  • florsocker
  • vaniljsocker

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och mjölk med smält smör och salt. Sikta ihop vetemjöl och bakpulver och vispa ner i äggblandningen. Rör smeten slät och vänd i de halvtinade blåbären.
  2. Smält matfett i en plättpanna och stek tjocka plättar av smeten.
  3. Smaksätt matlagningsyoghurt med lite florsocker och vaniljsocker och servera blåbär och yoghurt till de varma plättarna.