Fryst silltårta

Fryst silltårta
Foto: Holger Edström
Eja Nilsson
Eja Nilsson

Fryst silltårta

Av: Eja Nilsson

Från: Sill, ägg och nubbe

7 ingredienser

Kontrasten mellan varmt rostat rågbröd, den iskalla matjesgrädden och kanske en liten klar snaps är utsökt.

Receptet räcker till 1 tårta.

Ingredienser

  • 400 g matjessill
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl gräslök, hackad
  • 4 msk dill, hackad
  • 1 tsk svartpeppar, grovmalen

Garnering

  • gräslök, hackad
  • rödlök, finhackad

Gör så här

  1. Hacka matjessillen i små bitar. Vispa grädden till fast skum.
  2. Blanda grädde med gräslök, dill och hackad matjes och krydda med peppar. Häll upp i en vacker form och frys.
  3. Doppa hastigt formen i hett vatten, stjälp upp och garnera med hackad gräslök. Servera med bitar av grovt rågbröd, gärna rostade.