Matjes i glas

Matjes i glas
Foto: Holger Edström
Eja Nilsson
Eja Nilsson

Matjes i glas

Av: Eja Nilsson

Från: Sill, ägg och nubbe

8 ingredienser

Servera matjessillen som en fin förrätt, i glas. Då kan den göras i ordning i förväg och stå på lut i kylskåpet.

Ingredienser

portioner
  • 400 g matjessill
  • 6 potatisar, kokta
  • 1 rödlök
  • 1 ättiksgurka
  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 2 msk citron, pressad
  • 1 tsk citron, skal, finrivet

Gör så här

  1. Rör ihop gräddfil med dill, citronsaft och skal. Varva i fyra glas bitar av potatis, sill, hackad rödlök och ättiksgurka och gräddfilen. Garnera med en dillvippa och riv litet citronskal med zestjärnet. Ställ kallt innan serveringen.