Pillasill

Pillasill
Foto: Holger Edström
Eja Nilsson
Eja Nilsson

Pillasill

Av: Eja Nilsson

Från: Sill, ägg och nubbe

9 ingredienser

Sill på skånska.

Receptet räcker till 1 burk sill.

Ingredienser

  • 400 g matjessill
  • 5 msk svensk senap
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • peppar, nymalen
  • tunt skivad purjolök
  • gräslök, hackad (eller dill)

Gör så här

  1. Skär matjessillen i bitar och lägg på ett litet fat. Vispa ihop senap, socker, majonnäs, gräddfil och vinäger och smaka av med nymalen peppar.
  2. Häll såsen över sillen och strö över kryddgrönt. Servera med nykokt färskpotatis.