Börja koka vatten till pastan i en stor kastrull, häll i salt.
Värm en stekpanna till hög värme, häll i olivolja och fräs kantarellerna under omrörning i 4-5 minuter tills de är gyllenbruna. Börja under tiden koka pastan, strimla hela purjolöken och hacka vitlöksklyftorna. Lägg de färdigstekta kantarellerna på ett fat och ställ åt sidan.
Fräs purjolök och vitlök i olivolja på medelvärme i 2-3 minuter tills purjon mjuknat lite. Häll i kokosmjölk, smulad buljongtärning, tamarisoja och timjan. Om du använder annan soja än tamari så börja med en mindre mängd och smaka dig fram. Låt puttra i 3-4 minuter tills purjolöken blivit mjuk.
När det är ca 3 minuter kvar av pastans koktid, lägg i haricots verts uppepå pastan så att de tillagas i samma kastrull.
Vänd ner kantarellerna i såsen. Om du vill så kan du spara några kantareller att dekorera med. Stäng av värmen.
När pastan är färdigkokt, lyft av haricots verts, häll av kokvattnet från pastan och vänd ner pastan i såsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera den krämiga pastan med haricots verts och färsk timjan.