Enkel potatissallad med ätbara blommor

POPULÄRT
Enkel potatissallad med ätbara blommor
Foto: Kamilla Jönvik
Kamilla Jönvik
Kamilla Jönvik

Enkel potatissallad med ätbara blommor

10 ingredienser

30 min

En enkel och snabb, vegansk potatissallad som blir underbart vacker med ätbara blommor! Välj sorter som du är helt säker på och som är obesprutade. Blåklockor och rosenblad passar perfekt i sallader med sina milda smaker och fina färger. Plocka inte fler än du behöver, detta är även våra insekters middag.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg potatis, gärna en fast sort
  • 3 avokador
  • 100 g sockerärtor
  • 1 citron, både saft och finriven zest
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • ätbara blommor, t.ex. blåklockor och rosenblad
  • 2 msk färsk persilja, hackad
  • 1 msk färsk dill, hackad

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär i ca 4x4 cm stora bitar. Koka dem i saltat vatten ca 15 minuter så att de bara blir precis mjuka. Häll av kokvattnet och låt svalna några minuter.
  2. Skär sockerärtorna i mindre bitar.
  3. Halvera avokadorna och ta ur kärnorna. Skala och skiva avokadorna.
  4. Arrangera potatis, avokado och sockerärtor på ett fat och riv citronzest över salladen. Dela citronen och krama citronsaften över. Ringla olivolja och strö flingsalt och färskmald svartpeppar över salladen och vänd runt försiktigt.
  5. Toppa med persilja, dill och ätbara blommor och servera direkt.