Hacka chokladen fint och smält den på korta intervaller under omrörning i mikron eller över vattenbad. Låt svalna något så att chokladen inte är för varm.
Vispa grädden så att den är mellan luftig och fast i konsistensen.
Blanda ihop den smälta vita chokladen med smetana i en skål och vänd ner grädden med en slickepott.
Lägg moussen i en spritspåse och spritsa upp den i portionsformar. Låt stå i kylen i 1 timme.
Seg havrekaka (12-15 bitar)
Börja med att sätta ugnen på 175 grader varmluft.
Smält smöret och bryn det gärna något för att få mer smak. Låt svalna.
Häll alla torra ingredienser i en skål.
Tillsätt sedan smöret, ljus sirap och ägg. Rör om till en kladdig smet.
Klä en form som är ca 30 x 40 cm stor med bakplåtspapper. Bred sedan ut smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 minuter. Kakan ska kännas lite mjuk när den kommer ut.
Låt kakan svalna på plåten innan du skär upp den i lagom bitar.
Rårörda hjortron
Blanda de tinade hjortronen med strösocker och rör om. Ställ in i kylen i minst 30 minuter.
Servering
Servera chokladmoussen med de sega havrekakorna och rårörda hjortron.
Dekorera eventuellt med rostad vit choklad eller rostad mandel, färska örter och florsocker.