900 g delikatesspotatis (små, t ex mandelpotatis eller ratte)
2 msk olivolja
1 msk japansk soja
1 rödlök
1 dl sockerärtor
1 knippe rädisa
1 knippe gräslök
3 msk sesamfrön, rostade
Dressing
1 msk mörk sesamolja
3 msk rapsolja
1 klyfta vitlök, riven
2 msk japansk soja
2 msk risvinäger
1 msk dijonsenap
salt
svartpeppar, nymalen
Yakitorispett
700 g kycklinglårfilé
grillspett, blötlagda
Sås
1 dl japansk soja
1 dl mirin
4 msk sake (ta torr sherry om du inte hittar sake)
4 msk farinsocker
2 msk risvinäger
4 klyftor vitlök, lätt krossade
Gör så här
Potatissallad
Vänd runt potatisen i 2 msk olivolja och 1 msk soja.
Rosta i 225 grader ugn i 30 minuter till potatisen är genombakad och rostad. Låt svalna något.
Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå.
Skiva rödlök så tunt du kan, strimla sockerärtor samt skiva rädisor. Finhacka gräslök. Lägg potatisen i en stor skål, häll över dressingen och blanda så all potatis täcks av dressingen.
Strö över grönsakerna, gräslök och sesamfrön och vänd runt - servera!
Sås
Koka ihop alla ingredienserna till såsen. Låt puttra i 10 minuter till den tjocknat lite. Låt svalna något.
Skär kycklinglårfilén i små munsbitar. Trä på spetten. Pensla med såsen runtom. Grilla på max grilleffekt i ugn på översta falsen eller på grillen. Ca 5-10 minuter tar det.
Servera på buffén eller med ris och en god sallad.