En riktigt lyxig middag som passar perfekt till helgen. Entrecôte serveras med café de paris-smör och pommes chateau. Perfekt bjudmiddag till gäster och familj.
Blanda samtliga ingredienser och vispa smöret ordentligt fluffigt med ballongvisp.
Potatis
Koka potatisen precis klar i vattnet med salt och vinäger. Häll av och låt ånga av och kallna ordentligt. Fritera på låg värme 150 grader tills gyllene. Ta upp potatisen och låt svalna. Fritera sedan igen direkt innan servering så du får det där perfekta krispet.
Entrecôte
Salta och peppra köttet. Lägg ner smör och olja i het panna, låt smöret smälta, bryna och ”tystna”.
Lägg ner köttet och låt stek ordentligt först på ena sidan. Köttet ska bli ordentligt brynt och få en knaprig yta. Vänd köttet och ös den brynta ytan med fettet i pannan, stek köttet till 54 graders innertemperatur. Viktigt att köttet steks till medium så allt fett i köttbiten blir ordentligt tillagat!
Bönor
Koka bönorna hastigt i saltat vatten under lock. Häll av vattnet och vänd runt bönorna med ärtskott, dijonsenap och majonnäs.