Gratinerade champinjonhattar

Gratinerade champinjonhattar
Foto: TV4
Erica Johansson
Erica Johansson

Gratinerade champinjonhattar

Av: Erica Johansson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

10 ingredienser

20 min

Serveras med en sallad av ruccola, tomater och en klick crème fraiche.

Erica bjöd även på
Goaste fesksoppan i stada

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • champinjoner (stora)
  • 1 gul lök
  • rökt skinka
  • crème fraîche
  • vitlök (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • salt (efter smak)
  • ost
  • rucolasallad
  • körsbärstomater

Gör så här

  1. Gröp ur champinjonerna och stek inkråmet tillsammans med gul lök.
  2. Blanda i övriga ingredienser, förutom osten, ruccola och tomater.
  3. Lägg blandningen i champinjonhattarna.
  4. Strö över ost
  5. Gratinera i ugnen 200 grader.
  6. Servera på en bädd av ruccola, tomater och en klick crème fraiche.

Ericas vintips
Santa Carolina Reserva Semillon, 666601