Erik Lallerstedts rostbiffkanapé

Erik Lallerstedts rostbiffkanapé
Foto: Sara Palmquist
Erik Lallerstedt
Erik Lallerstedt

Erik Lallerstedts rostbiffkanapé

17 ingredienser

Lyxig kanapé med rostbiff i kryddblandning, inlagda rotfrukter samt dijoncreme.

Ingredienser

portioner
  • 50 g biff av hög kvalité, putsad

Kryddblandning:

  • 1 del rosépeppar
  • 1 del vitpeppar
  • 1 del timjan
  • 0,5 del rosmarin
  • 0,5 del salt

Inlagda rotfrukter

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 enbär, krossat
  • 2 lagerblad
  • 2 vitpepparkorn
  • 1 dl tärnade rotfrukter (t ex romanescoblomkål, morot, rotselleri)

Dijoncreme

  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,5 msk crème fraîche
  • salt

Gör så här

  1. Kryddblandning: Mal allt grovt tillsammans.
  2. Gnid in köttet i kryddblandningen och låt ligga till dagen efter. Bryn och baka av i ugn på 120 grader tills kärntemperatur nått 48 grader.
  3. Låt vila och sedan kyl, skivas därefter tunnt.
  4. Dijoncreme: Blanda ihop alla ingredienser.
  5. Inlagda rotfrukter: Koka upp allt förutom rotfrukterna, lägg i rotfrukterna, dra av från plattan och låt svalna.
  6. Rostbiffen severas på danskt rågbröd med dijoncreme och toppad med inlagda rotfrukter.