Varma persikor med glass

POPULÄRT
Varma persikor med glass
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Varma persikor med glass

9 ingredienser

20 m

Söta karamelliserade och vinkokta persikor med knapriga pistagenötter på toppen att avnjuta med glass en varm sommardag.

Ingredienser

portioner
  • 6 persikor (eller nektariner)
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl pistagekärnor
  • 2-3 kvistar rosmarin
  • ca 0,5 flaska vitt vin
  • 0,5 krm salt
  • smör, till stekning

Servering

  • pistagenötter
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Dela persikorna och ta bort kärnan. Hacka upp persikorna i mindre bitar.
  2. Lägg en stor klick smör i en stekpanna och smält tills det blir gyllenbrunt.
  3. Tillsätt sockret och saltet i smöret och rör runt, tillsätt därefter persikorna.
  4. Hacka rosmarinen och lägg ner den bland persikorna.
  5. Tillsätt vinet och låt det koka ihop.
  6. Låt allt bli varmt och servera med vaniljglass och pistagenötter som du strör över.