Bellini på vita persikor

koket.se
Bellini
Foto: Tv4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Bellini på vita persikor

4 ingredienser

Bellini, mousserande vin med persikopuré på vita persikor.

Man kan ställa in glasen innan man häller upp drinken i dem så blir drinken extra kyld. Om man vill göra ett alkoholfritt alternativ kan man ta cider istället för mousserande vin.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

Till 5 personer

  • 5 vit persika
  • 75 cl mousserande vin (gärna prosecco)

Till 35 personer

  • 35 vit persika
  • 5,25 l mousserande vin (gärna prosecco)

Gör så här

  1. Kärna ur persikorna och lägg i en mixer. Mixa frukten tills det blir en puré.
  2. Häll upp purén i en form eller bunke, gärna gjord av plast så den inte spricker, ställ in i frysen över natten. När purén är frusen kan man blanda drinken.
  3. Ta 5 cl persikopuré i valfritt glas, häll över 15 ml mousserande vin, rör om och servera.