Grillad sparris från Österlen

Grillad sparris från Österlen
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Grillad sparris från Österlen

11 ingredienser

Sparris är väldigt gott och kan varieras mycket. Här grillas sparrisen och får sällskap av många intressanta smaker.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 400-500 g grön sparris
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl solroskärnor, rostade
  • 3 msk smör
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • honung
  • 2 msk rapsolja (eller olivolja)
  • 50 g parmesanost (eller Österlenost)
  • färsk timjan
  • salladsmix

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och salt i en kastrull. Förväll sparrisen i någon minut. Ta upp och lägg i kallt vatten.

Smörsås

  1. Smält smöret och blanda med vinäger, lite honung och hackad färsk timjan.

Servering

  1. Trä upp sparrisen på trägrillspett eller lägg i grillhalster. Pensla med rapsolja och grilla några minuter.
  2. Lägg upp sparrisen på salladsbädd och ringla över timjansmörsåsen. Strö över solrosfrön och bryt över ostbitar!