Ernsts aubergineröra

koket.se
Ernsts aubergineröra
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts aubergineröra

7 ingredienser

1,5 h

En smakrik röra med aubergine, vitlök och olivolja att ha på bröd eller som dipp.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 aubergines
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron, saften
  • 1 dl olivolja
  • 1 kvist oregano
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stick en kniv eller gaffel rakt ner några gånger i auberginerna.
  3. Ställ in dem i ugnen och rosta dem i ungefär 30 min eller tills de sjunkit ihop och blivit mjuka i innanmätet.
  4. Gröp ur köttet ur auberginerna och lägg i en skål.
  5. Hacka oregano och vitlök som du tillsätter i skålen.
  6. Häll ned resten av ingredienserna och tryck smeten slät med en gaffel eller mixa den med en mixerstav om du vill ha en slätare röra.
  7. Servera på ett gott bröd eller som röra till grillat kött.