Lägg mjölet i en hög på ett bakbord. Gör en grop i mitten av mjölet. Knäck äggen i gropen och börja röra/knåda försiktigt tills äggen stannar i degen. Knåda upp degen tills den blir smidig att arbeta med.
Kavla ut din pastadeg tills den blir tunn, ca 1,5 mm tjock och skär ut långa och tunna strimlor. Låt pastastrimlorna torka en liten stund och sätt på en kastrull med saltat vatten.
När vattnet kokar ordentligt lägger du i pastan. Koka i 3-4 minuter eller tills den känns ”al dente” med gott tuggmotstånd.
Sås
Skala och hacka vitlöken.
Värm olivoljan i pannan och bryt brödet i små bitar som bryns gyllenbruna.
Låt vitlöken stekas med i slutet så att den inte blir bränd och lyft ur krutongerna som du låter rinna av på hushållspapper.
Hacka löken och tärna skinkan i små tärningar. Hacka upp tomaterna.
Låt skinkan brynas i olivolja och låt sedan den hackade löken brynas med. Sen i med tomater, rött vin och oregano.
Låt såsen koka i 5-10 minuter. Salta och peppra efter smak.
Servera med krutonger, färsk basilika och tärnade körsbärstomater till nykokt pasta.