Extra Crema Catalana

koket.se
Extra Crema Catalana
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Extra Crema Catalana

8 ingredienser

10 + tid i kyl

Den här desserten är riktigt krämig och festlig! Ett perfekt sött avslut på en härlig middag.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 kanelstång
  • 0,5 apelsin, skalet

Topping

  • rörsocker

Gör så här

  1. Rör ihop äggulor, socker, mjölk och majsstärkelse med handvisp i en bunke.
  2. Koka upp grädde, kanelstång och apelsinskal i en kastrull. Ta sedan bort kanelstången och apelsinskalet.
  3. Sila ner i äggsmeten i den kokta gräddmjölken och låt sjuda upp försiktigt tills den tjocknar. Dra bort från plattan.
  4. Fördela smeten i små skålar och låt svalna lite innan du ställer in dem i kylen för att svalna och stelna helt.
  5. Ta ut skålarna och strö rörsocker ovanpå, bränn av med brännare hastigt och servera direkt.
  6. Det är gott att servera lite färska bär så som hallon och blåbär till.