Farfalle med tonfisk och kidneybönor

Farfalle med tonfisk och kidneybönor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Farfalle med tonfisk och kidneybönor

10 ingredienser

Att bjuda på tonfisksås är ett utmärkt sätt att få den som i vanliga fall är rädd för fisk att åtminstone smaka. Här är en annorlunda och smakrik variant med pasta och röda bönor.

Ingredienser

portioner
  • 400 g farfallepasta
  • 2 burkar tonfisk
  • 400 g färdigkokta kidneybönor
  • 1 purjolök (liten)
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 kruka färsk dill
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  2. Skölj och ansa purjolöken, strimla den fint. Fräs purjolök och kidneybönor i olivolja. Häll i buljong och grädde och låt koka ihop ca 5 minuter.
  3. Tillsätt tonfisken och smaksätt med salt och peppar. Hacka dillen och häll ner den och den nykokta pastan i såsen och blanda. Lägg upp på tallrikar och dra några varv med svartpepparkvarnen över.