Färskpotatissallad med sparris och rädisor

koket.se
Färskpotatissallad med sparris och rädisor
Foto: Köket.se

Färskpotatissallad med sparris och rädisor

10 ingredienser

45 min

Den här somriga potatissalladen är i världsklass! Grilla potatisen med brynt smör och servera den med syrad grädde. Pauls favoritrecept blir en middagssuccé varje gång!
Tips! Om du kokar potatisen istället, ju mindre vätska du kokar potatisen i - desto kraftigare smak av potatis!

Odla & skörda potatis - din bästa guide
Odla och skörda potatis

Odla & skörda potatis - din bästa guide

Här får du lära dig allt om att odla egen potatis, från sättpotatis till den härliga skörden!

Läs mer

Odla potatis i hink
Odla potatis i hink TV4morgon

Odla potatis i hink

Odla potatis i hink är både kul och enkelt! Här får du enkla tips och råd hur du går tillväga.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 500 g färskpotatis
  • 3 dl gräddfil
  • 100 g smör
  • 1 msk havssalt
  • 2 knippen rädisa
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 msk senap, sötstark
  • 1 kruka färsk dragon
  • 1 kruka färsk dill

Gör så här

  1. Börja med att hänga av gräddfilen. Häll gräddfilen i en silduk eller i ett kaffefilter. Låt stå i kylen tills vasslen runnit av, gräddfilen ska få en fast konsistens.
  2. Bryn smöret tills det får en gyllenbrun färg och doftar knäckigt, se till att vispa kontinuerligt för att smöret inte skall bränna. När smöret skummar upp och sedan lägger sig är det klart. Dra kastrullen från plattan för att inte bränna smöret.
  3. Skrubba potatisen och skölj. Lägg på bakplåtspapper. Ringla över det brynta smöret och strö på salt och några dillkvistar. Vänd runt potatisen och vik ihop till ett paket. Slå sedan in i aluminiumfolie till ett nytt paket. Baka på grillen i cirka 30 minuter.
  4. Koka upp kraftigt saltat vatten. Tvätta och ta bort blasten från rädisorna. Lägg blasten åt sidan. Skär sparrisen i 3-4 mindre delar och koka sedan sparris och rädisor hastigt. Lyft upp med hålslev och lägg direkt ner i en skål med kallt vatten.
  5. Blanda den avhängda gräddfilen med senap och smaka av med salt.
  6. Grovhacka bladen från rädisorna och vänd runt i lite olivolja och salt. Grilla hastigt över glöden på grillen.
  7. Ta paketet från grillen. Öppna paketet och lägg i sparris, rädisor och de grillade rädisbladen tillsammans med potatisen.
  8. Ringla över gräddfilskrämen och toppa med färsk dill, färsk dragon och lite salt. Världsklass helt enkelt!