Fördelen med att göra semlorna i en krans är att det är färre handgrepp att baka ut den och fylla den. Och så ser den mycket festligare ut på fika- eller matbordet!
Sätt ugnen på 225 grader. Ljumma mjölken lätt och rör ut jästen i en bunke.
Smält smöret på svag värme, låt det svalna och tillsätt det i degspadet.
Hjorthornssaltet blandas med mjölet.
Rör ner övriga ingredienser, sist så mycket mjöl att degen lagom släpper bunken. Jäs degen övertäckt ca 25 min.
Arbeta degen på lätt mjölat underlag och kavla sedan ut en avlång platta. Rulla ihop den och forma en krans på plåt med bakpapper. Platta till den lätt och nyp ihop skarven.
För bullar rullas en längd som skärs i bitar och trillas till runda bullar. Jäs på övertäckt plåt ca 30-40 min.
Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda kransen i 225 grader strax under mitten av ugnen ca 30 min eller tills den känns klar när man knackar på undersidan. Bullarna gräddas mitt i ugnen i 250 grader 6-8 min.
Låt brödet svalna på galler, skär ett lock av bullarna, kransen delas med vass kniv.
Rör ut mandelmassan med lite grädde och fyll bakverket med detta och vispad grädde. Sikta florsocker över.