Matig sallad med pärlcouscous, rostat libabröd, stekost, krispiga grönsaker och syrlig dressing.
Se Siri Barje laga receptet
Ingredienser
2 dl pärlcouscous
1 gurka
2 tomater
10 rädisor
2 gemsallad
1 färsk lök
1 knippe persilja
1 knippe gräslök
2 libabröd (stora)
2 förp stekost (à ca 200 g)
olivolja, till stekning
Dressing
2 msk olivolja
3 msk rapsolja
1 citron, finrivet skal och pressad saft
1 tsk sumak
1 tsk crema di balsamico
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pärlcouscous efter anvisning på förpackningen, häll av och blanda med lite olja och salt.
Hacka tomater, gurka, rädisor och sallad grovt. Hacka persilja och gräslök fint, spara lite till garnering.
Bryt brödet i bitar, vänd runt med olja och salt och rosta i ugnen ca 5-10 minuter.
Skiva stekosten och stek den gyllene.
Vispa ihop dressingen.
Blanda allt på ett stort fat - pärlcouscous, grönsakerna, två tredjedelar av det rostade brödet, osten och örterna. Ringla över dressingen och strö över resten av brödet.