Enkla hallontartletter med vaniljkräm

Hallontartletter
Foto: Jakob Fridholm
Camilla Läckberg
Christian Hellberg
Camilla Läckberg
Christian Hellberg

Enkla hallontartletter med vaniljkräm

Av: Camilla Läckberg, Christian Hellberg

Från: Fest, mat och kärlek

7 ingredienser

Minidesserter som är enkla att göra till fest: hallontartletter på färdigköpta tartlettskal. Recept från kokboken Fest, mat och kärlek.

Receptet är beräknat för 20 tartletter.

På bilden syns även Havtornstartletter och Chokladkräm på sked

Ingredienser

portioner stycken
  • 20 små tartelettskal (färdigköpta)
  • 0,5 vaniljstång
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,75 dl strösocker
  • 1,5 gelatinblad, blötlagt
  • 1,5 dl vaniljyoghurt
  • 20 färska hallon

Gör så här

  1. Skrapa fröna ur vaniljstången och lägg alltsammans i en kastrull.
  2. Tillsätt grädden och sockret och koka upp.
  3. Låt svalna något.
  4. Ta upp vaniljstången och vispa ned gelatinet i vaniljgrädden.
  5. Slå alltsammans över yoghurten och rör om.
  6. Ställ krämen kallt.
  7. Fyll tartelettskalen med vaniljkräm och garnera med hallon.